Kilpailuohjeet Ok Botnian Keskimatka, Alaveteli, Skriko

10.6.2023

 

Kilpailunohtaja: Joakim Hansén

Ratamestari: Kim Berg

Valvoja: Erkki Koivukangas (Kos)

 

Kilpailunjyry: Roy Torkulla puh joht. Tommi Viitasaari jäsen

 

Kilpailumatkat

Sääntömääräiset keskimatkat. Sarjakohtaiset matkat ja rastien lukumäärä on ilmoitettu erikseen.

 

Kartta: Mittakaava 1:7500 alkaen sarjoista H/D50 ja lasten sarjat RR Avoin, H/D10RR-12, muilla sarjoilla 1:10000, 6-värinen tulostekartta 4/2023. Kartoitus Stig Sundqvist.

 

Rastimääritteet: On painettu kartaan. Irrallisia rastimääritteitä ei käytetä.

 

Kilpailumaasto: Maastossa on selkeitä korkeuseroja ja maaston kulkukelpoisuus on pohjan puolesta monessa kohtaa hyvä. Maastossa rastit sijaitsevat lähekkäin. tarkista koodi ennen leimausta.

 

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit-kortit

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailijat tarkastavat lähtöluettelosta oman kilpailukorttinsa numeron. Emit-numeron korjaus tehdään infossa.

Emit-numeron ilmoittamatta jättäneiden tulee vuokrata infosta kilpailukortti, joka maksaa 5 €. Lainatut Emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 80 € maksu.

Lähtö

Kilpailussa on kaksi eri lähtöä.  Ensimmäinen lähtö on klo 11. Lähtöihin on opastus kilpailukeskuksesta ja matkaa tietä pitkin 1,8 km (lähtö 1) ja 1,7 km ( lähtö 2). Opastuksesta ei saa poiketa matkalle lähtöön.

Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet

Kilpailunumeroita ei käytetä. Emitin tarkistuslipukkeet löytyvät lähdöstä. Rastimääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole.

 

Lähdön toiminta

Lähtöjen toiminta (Lähtö 1)

4 minuuttia ennen lähtöä: 4 min viivalle, tarvittaessa kutsutaan nimellä.

3 minuuttia ennen lähtöä: kilpailukortin nollaus.

2 minuuttia ennen lähtöä: kilpailukartta nähtävillä.

1 minuutti ennen lähtöä: kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.

Lähtökellon piippaus: kartan saa ottaa. Suunnistuskilpailusi alkaa.

 

Lähtö 2

5 minuuttia ennen lähtöä: 5 min viivalle, tarvittaessa kutsutaan nimellä

4 minuuttia ennen lähtöä: Emitnumeron tarkistus.

3 minuuttia ennen lähtöä: kilpailukortin nollaus.

2 minuuttia ennen lähtöä: nähtävillä kilpailukartta, johon on piirretty K-piste.(12-14 vuotiaat) HD 10RR ja Avoin RR sarjalainen saa kartan ja häntä opastetaan.

1 minuutti ennen lähtöä: kilpailija siirtyy oman karttansa viereen ja kilpailukartan saa ottaa (HD 12-14). Kartan saaneet saavat tutkia karttaa. Lähtökellon piippaus: suunnistuskilpailusi alkaa.

 

 

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Maaliin tuloaika määräytyy leimauksesta maalilinjalla. Maalileimauksen jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa emit-kortti luetaan. Epäselvissä leimaustapauksissa kilpailija siirretään sivuun ja epäselvyys selvitetään yhdessä maalihenkilökunnan kanssa. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Toivomme reilua peliä eikä kilpailukarttaa tule näyttää lähtevälle kilpailijalle.

Keskeyttäneet

Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin ja leimaa maalilinjalla. Kilpailija ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkistuksessa.

Kuntosuunnistus

Kilpailun yhteydessä on kuntosuunnistusta. Kuntosuunnistuksen lähtö tapahtuu lähtö 1 :stä. Kuntosuunnistus A,   Kuntosuunnistus B, – Lähtö tapahtuu nollauksesta.

WC

Kilpailukeskuksessa

Pesu

Kilpailukeskuksessa ei ole järjestettyä pesua.

 

Palkintojenjako: Erillisen lista mukaan.