OK Botnias  Jukola24/7V

Vi välkomnar alla som är intresserade av att prova på Jukola / Venla kavlen 2024 i Kauhava (15-16.6) i något av OK Botnias nio lag.

Du som har en viss grundkondition men vill förbättra flåset eller du som vill ha en riktig ultrautmaning, detta projekt erbjuder något för alla nivåer.

Man bör vara född 2009 eller tidigare, ingen övre åldersgräns finns i Jukola/Venla reglerna. Vi åker till Kauhava tillsammans.

Vi tränar i grupp med start fr.o.m. första Torsdagsbommen vid Nedervetil Sale 18.4. Då presenteras träningsprogrammet närmare och vi gör en WA grupp (meddela ditt namn och nummer vid första tillfället). Träningarna är på olika ställen i regionen varje gång. Veckodagen kan variera (må/ti/on/to) men det är orientering en gång varje vecka fram till Jukola/Venla.

 

Det finns två olika nivågrupper enligt löpkondition. Orienteringstekniskt utgår vi från att alla är nybörjare. En erfaren Jukola/Venla orienterare är med i grupperna och instruerar deltagarna efterhand under träningens gång. De som deltagit tidigare i Jukola/Venla får också vara med och träna i samstarten.

Målsättningen är inte att man ska behöva behärska all orienteringsteknik självständigt utan att man klarar av att ta sig runt Jukola/Venla banan tillsammans med andra orienterare.

Startavgifter på träningarna (6,- för över 18 åringar) betalar var och en själva samt Botnias medlemsavgift 20,- där startavgift i Jukola/Venla ingår. Samstart kl.18.00. Träningen räcker ca 1 timme.

Tack till LokalTapiola Österbotten som stöder vårt projekt!

 

Ladda ner broschyr

 

Program:

to 18.4. Nedervetil Sale
Tema: Introduktion, Emit-stämplingssystemet, bantryck och kodnummer (man skall veta följande kontrolls kod strax efter att man har stämplat på kontrollen)
Ansvariga: Ann-Sofie och Linda-Marie

to 25.4. Harrbåda
Tema: Passa kartan med kompassen och ledstänger (+ repetition av kodnummer)
Ansvariga: Daniel och Heidi

må 29.4. Köykar
Tema: karttecken (+ repetition av ledstänger och kodnummer)
Ansvariga: Päivi och Daniel

to 9.5. Nedervetil, Ahlskogsvägen
Tema: Vägvalsalternativ (dela upp er på olika vägval och träffas vid kontrollen)
Ansvariga: Päivi och Markus

to 16.5. Påras
Tema: Avståndsbedömning och kompassriktning
Ansvariga: Linda-Marie och Heidi

må 20.5. Trullevi
Tema: Repetition och rutin
Ansvariga: Daniel och Heidi

to 30.5. Nedervetil skola och Vestersund
Vi börjar kl 17 vid Nedervetil skola där vi tittar på kartor från tidigare års Jukola och Venla. Därefter förflyttar vi oss till Vestersund där vi springer runt en bana tillsammans.
Ansvariga: Päivi, Ann-Sofie och Heidi

må 3.6. Sandhagen (vanha asevarikko)
Tema: Repetition och rutin
Ansvariga: Daniel och Ann-Sofie

ti 11.6. Vuojärv, Terjärv
Tema: Repetition och rutin
Ansvariga: Päivi och Heidi

lö-sö 15-16.6. VENLA & JUKOLA!

 

to 6.6. ordnas Kyläviesti i Vetil där det finns möjlighet att prova på att delta i en stafett för de som vill